Po zkušenosti s životem v Austrálii jsme se rozhodli vydat na další cestu ještě dál až na Nový Zéland. Plánování za chodu, méně stresu, zato více dobrodružství a poznávání.

3. 4. 2016

Plavání s delfíny

V pondělí 14.3. jsme absolvovali plavání s delfíny. Jelikož to byl pro Denču velký sen, tak Vám o tom napíše sama:

Mým snem už od dětství bylo si zaplavat s delfíny. Jako malá jsem je viděla ve francouzském Marynelandu a moc jsem záviděla mé mamče, která s nimi plavala v bazénu, když byla v Mexiku. Zde na Zélandu je můžete vidět v jejich přirozeném prostředí a tam si s nimi taky zaplavat.

Náš den začal brzkým vstáváním ještě za tmy, protože jsme v Akaoře (85 km z Christchurch) měli být již v 8:30 a cesta nám trvala hodinu a půl. Za jízdy jsme viděli krásný východ slunce. V ten moment jsme věděli, že nám počasí bude dnes přát, protože po dlouhé době bylo nebe bez mraků. Po příjezdu jsme se dozvěděli základní informace o Hector delfínech. Byla jsem trochu nervózní, protože nám bylo řečeno, že delfíni "na nás nemusí mít náladu." Zvláště pokud je zastihneme v době krmení, tak se nebudou chtít zapojit do společné hry s lidmi. 

Vyfasovali jsme tlusté neopreny, včetně bot, aby nám v oceánu nebyla zima a mohli jsme vyrazit. Z přístavu v Akaoře je potřeba jet asi 20 minut na hranu otevřeného oceánu. Cestou jsme viděli malého tučňáka, který roztomile vrtěl zadkem, jako by nás zdravil. Po dalších deseti minutách jsme spatřili první delfíny, ale k naší smůle hned odplavali. Kapitán lodi se urputně snažil najít další, ale nějak jsme neměli štěstí. Čas utíkal a jediné co jsme viděli byli lachtani. Už jsme se s Peťou začali bát, že žádné další delfíny neuvidíme a vůbec se ani nenamočíme... Jeli jsme už nazpátek, když se u nás objevili asi tři delfíni. Instruktorka nám řekla, že to můžeme zkusit a tak jsme rychle skočili do oceánu za nimi.

Měli jsme se držet ve skupince u sebe, což se nám s Peťou moc nelíbilo, takže jsme plavali na okraj a snažili se delfíny upoutat cachtáním a jiným blbnutím. Stačila jen chvíle a už proplouvali kolem nás, někdy tak rychle nebo za zády, že si jich člověk ani nevšiml. Ten pocit byl nepopsatelný! Dohromady jsme s nimi ve vodě strávili minimálně půl hodiny. Tím jak jsme byli v totální eufórii se nám to zdálo jako by to bylo jen 5 minut. Byl to nezapomenutelný zážitek, který bych si chtěla v budoucnu určitě zopakovat!

Plavali kolem nás opravdu na těsno
Už se blíží :-)
Neopreny byly opravdu super, pohoda, lehárko
Snažila jsem se přilákat jejich pozornost
A povedlo se mi to :-)
Několikrát :-)