Po zkušenosti s životem v Austrálii jsme se rozhodli vydat na další cestu ještě dál až na Nový Zéland. Plánování za chodu, méně stresu, zato více dobrodružství a poznávání.

4. 11. 2015

Auckland a Muriwai surf beach

Odpoledne po příjezdu jsme vzhledem k deficitu spánku a časovému posunu (+12h) prospali. Večer přijela ještě poslední členka naší počáteční party Monika. Naši hostitelé se bohužel pohádali s jejich domácí a mohli jsme u nich zůstat pouze první noc. Ještě, že to tak dopadlo, protože na to co jsme zažili o víkendu jen tak někdo z nás nezapomene. V pátek ráno jsme se vydali do centra zařizovat potřebné administrativní záležitosti. Anička už měla centrum zmáklé a díky ní šlo všechno hladce. Začali jsme operátorem – Spark, pak koupili stan, následně účet v Kiwibank a na závěr jsme odeslali dokumenty potřebné k vytvoření IRD(daňové číslo).
Měli jsme velkou radost, kterou zhatila jen neochota dovést mi batoh na předem domluvenou adresu (krosna byla moje, ale v Praze na moji krosnu nalepili Denisy jméno a naopak). Takže se Denča vydala na letiště a já autobusem a poté stopem do Muriwai. Jel jsem sólo, protože nás bylo 6 a nevešli bychom se do auta.

Na místě jsem byl asi o půl hodiny dříve než zbytek a tak jsem si prošel okolí a pozoroval zapadající slunce. Rychle jsme postavili stan a přesunuli jsme se ke kuchyni, kde jsme potkali skupinku Čechů, kteří přiletěli ve stejný den jako my, ale s Korean Air – Víťa, Kalič, Marťa a Ondra.
V sobotu ráno nás donutilo teplo ve stanu vstát kolem 8 hodiny. V klidu jsme se nasnídali a kromě hodinové procházky po pláži na nedaleký útes s několika vyhlídkami jsme takřka celý den proleželi na trávě a kecali o všem možném. 







V podvečer jsme se přesunuli k barbeque, grilovali klobásy a rozjeli kalbu v klasickém českém stylu, které se účastnili i 4 Francouzi, 3 Němci a 1 Maor. Nechybělo pivko, víno, whiskey a samozřejmě chlapský sázky. Nedělní den jsme strávili odpočinkem, vydatným obědem v místním Fish&Chips a klábosením o všem možným. Kolem 6pm jsme dorazili do Aucklandu, kde nás Petr hodil do hotelu v centru, který jsme si pro zbývající 2 dny v Aucklandu zamluvili.


Pondělní dopoledne jsme se rozloučili s Aničkou a Monikou, které odjeli autobusem do Mount Manganuii a tím jim začalo to pravé dobrodružství, kvůli kterému sem přiletěli. My si museli ještě jeden den počkat a tak jsme odpoledne vyrazili na procházku do přístavu. Nikdy předtím jsme neviděli větší množství luxusních všech možných druhů lodí a plachetnic. Prošli jsme si univerzitní kampus a Albert park. 







Poté jsme začali vytvářet tento blog, což bylo náplní celého večera.


Zítra v 1:40pm odlétáme vrtulovým letadlem Bombardier Q300 pro 50 osob do Napier, kde budeme kupovat auto a hledat ubytování.

1 komentář:

  1. Koukam nze klaboseni/kecani o vsem moznem je tam dost popularni! :D:D

    OdpovědětVymazat