Po zkušenosti s životem v Austrálii jsme se rozhodli vydat na další cestu ještě dál až na Nový Zéland. Plánování za chodu, méně stresu, zato více dobrodružství a poznávání.

8. 11. 2015

Kewaka Forest Park

Po proflákaném sobotním dopoledni jsme pobalili spacáky a pár věcí a vydali se k nedalekému národnímu parku. Čekalo nás pouhých 80 km, jenže Zélandských, pěkně klikatých, nahoru dolů a na konec asi posledních 30 km po pěkně prašné štěrkové cestě. Naštěstí jsme přejížděli jeden brod, kde samozřejmě nesměl chybět plný plyn a voda jak jinak než otevřeným střešním oknem dovnitř :-D. V závěrečné fázi cesty jsme si 2 x museli otevírat bránu, která stála v cestě. Brány jsou tam kvůli úniku krav či ovcí do jiného území. Občas jsme si připadali jako honáci dobytka, kdy jsme do kopce málem uhnali 3 krávy, které né a né uhnout z cesty, dokonce jedna z nich se z nás doslova strachy pos.....
Typická Novo-Zélandská zeleň
Po příjezdu do Free-campingu jsme se šli projít k 200 metrů vzdáleným Hot-pools. Jedná se o jednolité plastové výlisky moderní doby, avšak napouštěny termální vodou, která nedaleko vyvěrá. Už zdálky jsme cítili v kostech, že dneska nám budou hvězdy přát a nikoho u této atrakce nepotkáme! Naši radost ještě umocnilo to, že jsem prozřetelně s sebou vzal jednu lahvinku Savignon-Blanc.


Neděle naopak probíhala v duchu sportovním a to dojít dle ukazatelů k téměř 4 hodiny vzdáleným Hot pools jiného druhu léčivé vody. Jasná obloha bez mráčků nás motivovala natolik, že jsme to stihli za necelé 3 hodiny. Cesta údolím řeky několikrát vystoupala zhruba o 100 metrů výše než řeka samotná a cesta to nebyla nijak jednoduchá.


Obzvláště ne cesta zpět po koupání se v horké vodě v kombinaci s řekou.
Necelých 6 hodin rychlé chůze bylo vydatným tréninkem pro další výšlapy, které nás ještě na Zélandu čekají. Doufejme, že nám síly nebudou zítra ráno chybět v práci :-)

1 komentář:

  1. Koukam, ze trenink fyzicky na treky nenechavate nahode! To abych taky zacala neco delat, abych Vam pak stacila:-P
    Uzivejte:-)
    A.

    OdpovědětVymazat