Po zkušenosti s životem v Austrálii jsme se rozhodli vydat na další cestu ještě dál až na Nový Zéland. Plánování za chodu, méně stresu, zato více dobrodružství a poznávání.

12. 3. 2016

Volno při třešních

Bohužel volno jsme si nemohli nijak naplánovat, jelikož nám to oznámili vždy jen odpoledne dopředu a hodně záleželo na předpovědi počasí. Volných dní jsme měli celkem 5 a většinou to byli pátky.
Prvním volným dnem byl 25. prosinec, pro místní Christmas day. My jsme na náš štědrý večer vytáhli slivovici z čehož plynulo, že jsme se celý volný den proflákali.
Druhý den byl na Nový rok. Nechtěli jsme znova udělat stejnou chybu a tak si jen decentně přiťukli a šli brzo spát, abychom mohli druhý den na túru. Kolem 10 ranní jsme se v sestavě Já, Denča, Ondra, Honza a Evča rozjeli do Wanaky. Cílem nebyla Wanaka, ale Roys Peak, 1578 m.n.m. vysoký vrchol, tyčící se za Wanakou.
Panorama z vrcholu
Jak na nový rok, tak po celý rok :-*
Zprava: Ondra, Evča, Honza a Denča
Já s Denčou při sestupu
Wanaka se stejnojmenným jezerem
Foto Ondra
Po vrcholu nechyběla koupačka v jezeře a kávička se zmrzlinou v centru.


Třetí volný den jsme si zajeli do Queenstownu, Nechtělo se nám zase na tůru, takže jsme se jenom prošli a chtěli jsme si dát známý Fergburg. Bohužel tam byla taková fronta, že jsme našli méně známý podnik, Devil´s Burger, kde nebyla fronta a mohli jsme si v klidu sednout.
Queenstown gardens
Jezero Wakatipu

Centrum

Mmmmm, to je moc dobrej burger! (Denči nejlepší v životě)
Další výlet nebyl ve volný den, už ani nevím kdy to bylo. Jeli jsme se podívat do Arrowtownu - místo známé kvůli těžbě zlata, kterou tam prováděli čínští dělníci. Tudíž je to zastávka každého autobusu plného čínských turistů.
Centrum Arrowtownu
Po cestě zpět jsme se ještě stavili kouknout na řeku Kawarua, která je známá z důvodu, že se tam natáčel Pán Prstenů.


Dalším zpestřením našeho stereotypního sbírání třešní byla návštěva Highlands národního automobilového muzea na které jsme koupili lístky na bookme - zélandský slevomat za pouhý 1$.



Benetton Michaela Schumachera z roku 1991

Předposledním zážitkem v okolí Cromwellu, byl fesťák v sobotu 30.1.2016, první den po našem skončení.


Poslední lednový den a zároveň poslední den před odjezdem z Cromwellu jsme s kamarády Víťou a Marťou navštívili Bendigo, kde jsou pozůstatky po důlní těžbě zlata a ostatky obydlí tehdejších dělníků.



Žádné komentáře:

Okomentovat